Lervig - Silent Exchange by Rackhouse

Navn: Lervig / Põhjala - Silent Exchange by Rackhouse
Pris:
210,-
ABV:
15.8%
Sjanger:
Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Selv om det ikke er ett av bryggeriene jeg har skrevet mest om på bloggen, så har Põhjala i Estland lenge levert mange spennende, kraftige øl til sympatiske priser på Vinmonopolet. De er ikke redde for å bruke uvante ingredienser eller fat, og det meste jeg har smakt derfra har vært rett så bra. Lervig er for all del også eksperimentelle, men jeg tror Põhjala kan være en god inflytelse for å prøve litt nytt.

Med Silent Exchange har de brygget en imperial stout som har fått stå i 18 måneder på eikefat som har hatt enten finsk rugwhiskey i, lønnesirup eller bourbon. Kanskje ikke et så utrolig “out there” konsept, sånn sett, men det får så være.

På aroma fikk jeg mørk sjokolade, mandler, valnøtter, og vanilje. Dette nøttepreget kan jeg ikke huske fra noen av de andre variantene, og for meg er det noe av det mest interessante med den.

Fatpreg er jo noe jeg ofte ønsker mer av, og her er det definitivt mer bourbon enn i Finnish Rye-varianten. Lønnesirup kan fort dominere, og det har det forsåvidt gjort i noen tidligere Rackhouse-varianter, men her opplever jeg at den kommer mest i ettersmaken, sammen med litt røstet malt, kaffe og bitterhet.

Med en del av Rackhouse-ølene så har jeg pleid å si “skikkelig godt, MEN”. Her blir det ingen “men”. Det er en flott imperial stout, med deilig fatpreg og kompleksitet. Det kan bli litt mye alkoholstikk, men det er vanskelig å unngå med en såpass høy prosent.

Sammen med Rackhouse Original Sin Bourbon Barrel 2021 er nok dette en ny favoritt i serien for min del, og nå blir det å fantasere om en Paragon-variant med lignende profil.

4.75/5


Nyeste innlegg om Lervig-øl:

Forrige
Forrige

Marlobobo - Double BA Stevnsberry CRYO

Neste
Neste

Lervig - Off The Rack Finnish Rye