Lervig - Original Sin / Bourbon / Maple

Nylig lanserte Lervig to nye fatlagrede varianter av deres sjokoladestout Original Sin. Dette var ett av de første ølene jeg skrev om på bloggen og den falt mildt sagt i smak. Der konkluderte jeg med:

“Jeg for min del hadde nok likt litt flere smaker, gjerne kombinert med bourbonfatlagring. Dette kunne gitt eiketanniner, ytterligere vaniljepreg, litt kokos, og kanskje noe kledelig oksidasjon. Det er lov å håpe.”

Kjekt når ting ordner seg, eller hva?

Navn: Lervig - Rackhouse Original Sin Bourbon Barrel 2021
Pris: 198.90,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Pastry stout
Untappd
Vinmonopolet

Jeg tror jeg kan ha funnet en ny Rackhouse-favoritt. Det er ikke så mye info om hva slags bourbonfat som har blitt brukt her, men de har et veldig fint bidrag. Original Sin er på ingen måte en “røff” imperial stout, men den har litt av bitterheten og skarpheten som du finner i skikkelig mørk sjokolade. Noen ganger er det det du vil ha, men noen ganger vil du ha noe litt runder og kanskje litt mer dekadent?

Original Sin Bourbon Barrel blir litt som en god gryterett tilsatt en skvett fløte, eller som i alle fall har fått stå til neste dag. Smakene bare sitter bedre, takket være spesielt vaniljebidraget fra eikefatene. Resultatet er en fyldig og mørk stout som bør være en smash hit blant sjokoladeelskere. Jeg fikk åpenbart mørk sjokolade, melkesjokolade, vanilje, bourbon og litt mørk frukt. Søtt, men ikke deles. En enda litt mer oppjustert kunne vært gøy, men det kunne også blitt boozy.

4.75 / 5

Navn: Lervig - Rackhouse Original Sin Québecois Maple Syrup Barrel 2021
Pris: 199,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Pastry stout
Untappd
Vinmonopolet

Lønnesirup er også en ganske dekadent ingrediens. Søtt, men på en litt kul måte. Karamellsaus, men bedre. Rundt 2010 var Founders sin Canadian Breakfast Stout den første store stouten til å bli lagret på bourbonfat som så hadde modnet lønnesirup i seg og det var en vill etterspørsel. Siden den tid har vi jo til og med hatt CBS på polet, men det er jo allikevel kult med lønnesirupfat. Det skal godt gjøres å finne det på Monter.

Men så er det det med hvordan nye smaker gjerne oppleves som ekstra spennende, og jeg tror kanskje det tilfellet for meg med dette ølet. Det er rikelig med lønnesirup her, men det gjør noe med den opplevde balansen. Smaken blir rett og slett i søteste laget for meg, for til tross for at beskrivelsen sies at det er balansert mot tobakk og toastet eikenoter fra fatene så blir det igjen ganske søtt. Hvis du ikke er smålei av lønnesirup så kan det allikevel hende det blir innertier for deg?

4.25 / 5


Nyeste innlegg om Lervig:

Forrige
Forrige

Monkey Brew - Timothy’s Monster 2022

Neste
Neste

Salikatt - Prego