Lervig - Off The Rack Finnish Rye

Navn: Lervig - Off the Rack Finnish Rye Whiskey Imperial Stout by Rackhouse
Pris: 213.10,-
ABV: 16.7%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Når det kommer til finsk spritproduksjon så skal jeg gladelig innrømme at min kunnskap har vært begrenset til Koskenkorva og Finlandia. Slik er det kanskje for mange, tenker jeg, men da Lervig slapp en imperial stout som hadde vært på rugwhiskeyfat så ble jeg naturligvis nysgjerrig.

“Kan det være noe godt da? I Finland? Driver de med sånt der?”

Det er lite informasjon å oppdrive på etiketten utover at et år hadde gått med på modningen, men nå viser det seg at det ikke er flere en ett destilleri som lager rugwhiskey, og det er Kyrö i kommunen isokyrö. Mange av produktene deres finner du på Vinmonopolet.

Aromaen er i ganske klassisk stil for en imperial stout, med fokus på mørk sjokolade, mørk, røstet malt, espresso, lakris og litt vanilje som sikkert kommer fra eikefatene. Innbydende, men mer for de som ikke må svømme i bourbon.

Smaken følger aromaen, men med mer whiskey, kaffe og etter hvert som den fikk åpne seg dukket det opp marsipan. En heftig liten sak dette, som sparker godt fra samtidig som den faktisk skjuler alkoholen fint. Kanskje hadde den vært bedre på rundt 14%, men forbedringspotensialet er større på fatpreget. Det kunne rett og slett vært en del mer, men prøv ølet til et stykke klassisk sjokoladekake med god sjokoladekrem på toppen, så tror jeg det blir mer enn godkjent.

4.5/5


Nyeste innlegg om Lervig-øl:

Forrige
Forrige

Lervig - Silent Exchange by Rackhouse

Neste
Neste

Monkey Brew - Demon Box 2024