Monkey Brew - Lucifer

Navn: Monkey Brew - Lucifer
Pris:
179.80,-
ABV:
12%
Sjanger:
Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

Romfatlagret barleywine. Når kjøpte du det sist? Sett bort fra Lucifer så er i alle fall utvalget på Vinmonopolet mildt sagt begrenset. I og med at barleywines følger oppskrifter som er ganske like så er valget av eikefat noe som gjør en nyhet mye mer interessant. Her er det brukt romfat fra Rhum J.M. i Martinique, en produsent som har holdt det gående i snart to hundre år.

For meg lukter det karamell, knekk, og kanskje litt røstet malt. Innbydende, men ikke voldsomt komplekst og ikke voldsomt intenst heller.

Smaken følger aromaen, som vil si karamellmalt, knekk, klassisk snill britisk humlebitterhet. Det er en fin, relativt lang ettersmak med karamell og dens mange nyanser, fulgt av smaker av røstet malt, og bitter humle. Medium fyldig, og nesten litt slank kropp. På ingredienslisten står det sukker, noe som er en høyst plausibel forklaring.

Scenario 1: planen var å lage en litt slankere barleywine, så sukker ble brukt.

Scenario 2: for lite gjærbart sukker ble hentet ut av maltet under meskingen, alkoholprosenten ble for lav og sukker ble tilsatt for å gi denne en boost.

Ingen av disse er “feil”, for alle mulige brygg justeres til stadighet. Smaker det som min ideal-barleywine? Nei, den hadde vært kraftigere og fyldigere, men det er jo godt allikevel.

Lucifer er et litt farlig nippeøl i den forstand at det ikke slår deg i fjeset med sødme, alkohol og intensitet, så du kan fort ende opp med tomt glass og tom flaske. Det har Ikke verdensrekord i fatpreg, men det bør passe fint til blåmuggost og pepperkaker. Har du brun rom av fornuftig kvalitet stående i et skap så går det jo også an å fylle et lite glass og lukter og smake fram og tilbake.

4.25/5


Nyeste innlegg om Monkey Brew-øl:

Forrige
Forrige

Vin Jaune og Mont D’Or-ost

Neste
Neste

Nøgne Ø - Dark Horizon 8 Sherry & Whisky