Monkey Brew - Demon Box 2023

Navn: Monkey Brew - Demon Box 2023
Pris:
199.60,-
ABV:
12.4%
Sjanger:
Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Vi er nå på det syvende året når det kommer til Monkey Brew sin flaggskip-stout, og har du en viss kjenskap til musikk fra Trønderlag så vet du kanskje at stouten deler navn med albummet til Motorpsycho fra 1993.

Denne årgangen består av 40% lagret i 12 måneder på eikefat, 40% lagret i 10 måneder på eikefat og 3 måneder på ståltank og 20% lagret i 5 måneder på eikefat. Fatene er fra Heaven Hill og Woodford Reserve, som begge er bourbonprodusenter i Kentucky.

En trend vi kan se er at alkoholprosenten øker sakte, men sikkert for hvert år. Kanskje er det bryggerne sine preferanser som endres, eller at de tror at det er det vi vil ha. Jeg kan jo bare snakke for meg selv, og når mine favorittstouts vanligvis ligger mellom 13% og 15% så kan jeg ikke gjøre annet enn å stikke en tommel opp i retning Trondheim.

Aroma og smaksmessig så er denne ganske lik med tidligere årganger, som vil si mye fokus på mørk sjokolade, litt mørk frukt, litt røstet malt og en fin ettersmak av bourbon, eiketanniner og litt krydder. Kroppen er relativt fyldig, uten at det blir alt for voldsomt. Selv om det er et øl som passer fint til dessert eller generell kos så spør jeg meg selv “hadde det ikke vært gøy med en versjon som har hatt to år på eikefat, med samme fokus på mørk sjokolade og bourbon, men hvor alt bare skrus opp litt til?” Jo, sier jeg.

Noen ville nok kalt det mindre balansert, men for å sitere Marty McFly: “your kids are gonna love it”.

4.25/5 til Demon Box 2023.


Nyeste innlegg om Monkey Brew-øl:



Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Jacob’s Ladder

Neste
Neste

Mjøderiet / Hogna- Gilded Secrets