Mjøderiet / Hogna- Gilded Secrets

Navn: Mjøderiet / Hogna - Gilded Secrets
Pris:
329,-
ABV: 11%
Sjanger:
Melomel
Untappd
Vinmonopolet

120 flasker som får et meget kort liv på Vinmonopolets hyller. Skyhøyt snitt på Untappd. Dyr, deilig, og dekadent multemjød. Kjøp den. Slik kunne en veldig kort omtale av Gilded Secrets hørt ut, men det er jo mer å si enn det helt åpenbare.

Det begynte i september 2022, da Hogna var i Bergen ikke bare på grunn av Bergen Ølfestival, men også for et samarbeidsbrygg med Mjøderiet.

Lys norsk sommerhonning, mengder med multer og ikke noe vann. Ingredienslisten er kort den, men det er dyre ingredienser, og det gir en sjeldent dyr mjød. Det du får både lukter og smaker helt nydelig, uten et voldsomt sterkt honningpreg. Sånn sett er ikke dette mjøden med norgesrekord i kompleksitet, men jeg syns den treffer bedre på balansen mellom sødme og syre enn det Marlobobo sin Puffy Select gjorde. Gilded Secrets er for all del søt, men det blir aldri klissete. Det smaker litt som en neve med multer, rett og slett.

Jeg endte på en score på 4.75 av 5, og trekker mest fordi jeg ser for meg at litt mer kompleksitet fra en litt tydeligere honningtype hadde vært fint.

Gilded Secrets kan naturligvis fint drikkes alene, men den egner seg også veldig fint som alternativ dessertvin. Jeg ble inspirert av en financier-kake som jeg fikk servert på Tempo Tempo i Bergen. Dette er en klassisk fransk småkake, som fikk navnet ut fra formene de brukte som fikk de til å se litt ut som gullbarrer. Smakene kommer i stor del fra mandelmel og brunet smør. Sverre Sætre sin oppskrift er ganske fin, men pass på å brune smøret og ikke bare la det smelte.

Med alt smøret så hjelper å servere den med noe som rabarbrabiter kokt inn med smør, sukker og en skvett med vann. Dette gir en kledelig syre mot den relativt kraftige kaken, og passer du på å ha i nok sukker så spiller rabarbraen flott på lag med multene i glasset.

Et alternativ er den franske vaniljesausen Crème Anglaise, og spanderer du på vanilje av god kvalitet så vil du nok ikke angre på det.


Nyeste innlegg om Mjøderiet-mjød:

Forrige
Forrige

Monkey Brew - Demon Box 2023

Neste
Neste

Nøgne Ø - Dark Horizon 4