Lindheim Ølkompani - Impure Rouge

Navn: Lindheim Ølkompani - Impure Rouge
Pris: 230.30,-
ABV: 7%
Sjanger: Fruktcider
Untappd
Vinmonopolet

Selv fem hundre år etter at den ble innført er fortsatt de som tviholder på den tyske renhetslovens regler om hva som skal være tillatt i et øl. Her i Norge kjenner vi ikke like mye på den som i Tyskland, men du trenger sikkert ikke servere en pastry sour til alt for mange over 50 før du får til svar at “det der er ikke øl!”

Regler er regler. De kan ha sin verdi, men de kan også begrense kreativitet. I 2021 ga Lindheim ut deres første Impure, en deilig hybrid mellom et øl, en cider og en plommevin som passet topp til å kose seg med på terrassen, mens pizzaovnen varmer seg opp og du kanskje skal servere en eller annen deilig hvit hipsterpizza.

Oppfølgeren er en cider med malt, lagret på eik med villgjær, etterfulgt av fire måneders lagring på bringebær, Schaarbeekse kirsebær og haskap.

Fra Lindheim sitt egne område for disse bærene.

Dette er surkirsebær med opphav fra Belgia, hvor denne sorten brukes i noen av de mest eksklusive surølene til bryggerier som 3 Fonteinen og Cantillon. Haskap er heller ikke så kjent, men er blå, avlange bær som smaker som en blanding mellom blåbær, solbær og bringebær.

Cideren lukter i alle fall deilig rød og til dels blå frukt - en blanding som ikke er helt som et bringebærøl og ikke som et kirsebærøl heller, noe vi kanskje kan takke haskap-bærene for. Smaken følger aromaen, men den overrasker med ganske heftig syre og intensitet. Det er deilig friskt, nokså tørt og smaksmessig litt som noen av de eksperimentelle surølene til 3 Fonteinen, men gjerne i ung alder før den belgiske surølkulturen rekker å bidra med alt for mye funk. I den nokså lange avslutningen kommer også litt eik og en anelse maltsødme.

Flott sak! Prøv til myke og halvmyke oster, eller kanskje konfektkake hvis du vil være litt eksperimentell og prøve å matche på fruktigheten i god, mørk sjokolade.

4.5/5


Nyeste innlegg om Lindheim Ølkompani:

Forrige
Forrige

Monkey Brew - Demon Box 2024

Neste
Neste

Salikatt - Phoenix 2021 Limited