Lindheim / Marlobobo - Dolgobobo

Navn: Lindheim / Marlobobo - Dolgobobo
ABV:
11.5%
Sjanger:
Issider / melomel
Untappd

Ikke alle er klare over at gårdsutsalget til Lindheim i Gvarv, Telemark har en rekke gode godsaker som gjør kjøreturen verdt det, og for meg heter den mest spennende for tiden Dolgobobo.

Dolgo-epler er prydepler som er ganske små i størrelsen, som ser litt ut som plommer, og som gir mindre saft enn vanlige epler. Syreinnholdet er heftig, men gitt rette sesongen kan de også ha mye sukker.

Dette har Lindheim tidligere laget en issider av, som du kun finner på gårdsutsalget og noen få utvalgte utesteder. Jeg må innrømme at dette sannsynligvis er den sureste issideren jeg har smakt. Godt, men noe du ikke trenger så mye av om gangen, og som med fordel kan kombineres med desserter som ostekake, marengs, eller noe i den duren.

Dolgobobo er et samarbeid med mjøderiet Marlobobo fra Sande i Vestfjord. Bidraget derfra er bærmjøden Multiversal Escapism, som jeg tidligere har testet til vannbakkels. Med 80% ganske sur issider og 20% ganske søt melomel så endres balansen seg på en morsom måte. Skulle jeg smakt dette blindt ville jeg plassert det som melomel, med fin fruktighet i retning røde bær, men på en rikere, kanskje mer lukseriøs måte. Det høres jo rart ut at sødmen fra issider skal oppleves som annerledes enn sødmen fra honning, men det fungerer for meg. Bringebærene fra mjøden merkes godt, men det det er nesten litt godt at det ikke er like hyperkonsentrert som noen av Marlobobo sine produkter.

Igjen kan det nok være fint å servere denne til et utvalg av oster og nøtter, men kan umulig bli så feil til sjokoladefondant heller, hvor Dolgobobo blir erstatning til bærsausen som mange liker å lage.

4.75/5


Nyeste innlegg om Lindheim-produkter:

Forrige
Forrige

7 Fjell - #1000

Neste
Neste

Ægir - Brageskål