Tilquin - Oude Riesling Tilquin à L'Ancienne (2019-2020)

Navn: Tilquin - Oude Riesling Tilquin à L'Ancienne (2019-2020)
Pris: 269.60,-
ABV: 7.7%
Sjanger: Fruktlambic
Untappd
Vinmonopolet

Det er noe spennende med blindsmakinger i lystig lag. Hvordan du gjør det er jo naturligvis opp til deg. Skal det være begrenset til en viss sjanger av vin eller øl, skal det være en viss produsent? Nylig var jeg på en smaking hvor det eneste vi visste var at det vi skulle smake var øl.

I en slik situasjon er enkelte øl ganske tydelige og enkelte rett og slett utfordrende. Når vi smakte på en kraftig imperial stout med mye kokos så er det lett å gå derfra til å gruble på hvilke verten realistisk sett kan ha fått tak i. I tilfellet med denne flasken fra Tilquin så var aromaen full av deilig belgisk funk - stall - svett stallgutt. Kjært barn, mange navn. Belgiske surøl har ofte aroma og smaker som er ganske unike for det området, takket være villgjæren brettanomyces bruxellensis (som det finnes forskjellige varianter av). Noen klarer å komme ganske nært, og bruker kanskje av enda bedre kvalitet, men når nesen er trent til å plukke opp belgisk preg så er du fort et stykke på vei.

Jeg fikk ingen riesling på denne. Den smakte mye sitrus, litt fersken, litt sitron, eik, villgjær og generell lys maltbase. Litt lavere karbonert enn 3 Fonteinen bruker å være, men litt lignende sitrussmak. Ikke den samme jordlige funken som Boon kan ha. Ikke noe tegn til eddik, som Cantillon kan ha. “Den var tricky”. Jeg klarte ikke plassere den, men den fikk jo 4.5 allikevel. Tilquin skuffer sjelden.

Til slutt vil jeg nevne at det er veldig gøy å besøke blenderiet, et lite stykke sør for Brussel. Hvis det faktisk blir en ny Toer de Geuze i 2022 så ser du meg nok der, på buss fra det ene stedet til det neste.

Forrige
Forrige

Porchettasandwich og Castell'in Villa - Chianti Classico 2017

Neste
Neste

Anchorage Brewing Co. - The Sacrifice