Marlobobo - Bourbon Barrel Aged Stevnsberry 2021

Navn: Marlobobo - Bourbon BA Stevnsberry
Pris: 374.90,-
ABV: 12%
Sjanger: Melomel
Untappd
Vinmonopolet

Når det kommer til fruktmjød, eller melomel som man gjerne kaller det så må nesten surkirsebær være kongen av tilsetninger. Innenfor fruktsurøl er det gjerne de fra Schaarbeek, rett nord for Brussel som gjelder, men med mjød er det bærene med opphav i Stevns i Danmark som kanskje er mest ettertraktet.

 

Stevnsbær er sure, men også fyldige. Intense på smak og fikk mye oppmerksomhet gjennom Frederiksdal sine kirsebærviner. Disse har vi hatt flere av på Vinmonopolet, men pr nå er det ikke mange flaskene å oppdrive. De er verdt pengene og er morsomme å servere som alternativ til andre fruktige viner uten for mye tanniner. Smaksmessig er disse, ikke veldig overraskende i veldig samme gate som Marlobobo sin mjød.

I Bourbon Barrel Aged Stevnsberry er det tatt store mengder bær, en honningtype som ikke dominerer bærene og ikke et gram med vann. Etter utgjæring har dette fått stå i 7 måneder på eikefat tidligere brukt til bourbon hos Buffalo Trace-destilleriet. Formålet er å få smaker i retning karamell, vanilje, eiketanniner og kanskje litt marshmallows. Slikt hjelper med å runde av på syren. Min erfaring er dog at dette ikke er noen fatbombe. Jeg klarte egentlig ikke å få så voldsomt med fatpreg, men resultatet er allikevel skikkelig fruktig, skikkelig syrlig og skikkelig søtt. Hvis du har smakt andre av Marlobobo sine fruktmjøder så vet du hva det går i. Dette er nok bortimot så bra en kirsebærmjød kan bli. Jeg hadde likt mer fatpreg. Kanskje doble lagringstiden? Kanskje ferskere fat? Kanskje begge deler? Det er jo forsåvidt ikke verre enn å helle i en klunk bourbon i glasset, for de som vil eksperimentere. En deilig mjød er det uansett.

4.75/5


Nyeste innlegg om mjød:

Forrige
Forrige

Grolsch Premium Lager og kylling i belgisk vaffel

Neste
Neste

Lervig - Nitro Peanut Better Stout