Lindheim - Coolship Schaarbeekse

Navn: Lindheim - Coolship Schaarbeekse Farmer’s Reserve
Pris: 140,-
ABV: 7%
Sjanger: Fruktsurøl
Untappd
Vinmonopolet

Lindheim lager voldsomt med gode øl. Mange har ikke oppdaget hvor gode de lyse og lette med deilig humlesmak er - spesielt helt ferske kjøpt på bryggeriet. Prestisjeølene er nok uansett de med Coolship i navnet. Det har ingenting med en stilig, eller kjølig båt å gjøre, men er i stedet en tre- eller metallboks uten tak som bryggerne bruker for å kjøle ned ølet etter koking. Samtidig skal ølet kunne plukke opp villgjær fra luften som sirkulerer rundt. Terroir i øl jo er tipp topp.

I 2016 importerte Eivin og Ingeborg 650 kirsebærtrær fra Schaarbeekse-regionen rett nord for Brussel. Etter flere dårlige sesonger gikk det endelig bra i 2021, så da tok de det spontangjærede ølet fra 2018 og blandet det med solide mengder bær fra den store hagen. Jeg anbefaler på det sterkeste å ta en tur til bryggeriet i Gvarv, men et greit alternativ er å se videoen fra sist jeg var der.

Aroma og smak er absolutt dominert av deilige surkirsebær, men noe av det stilige med Lindheim er at de får til kunsten med villgjær og eikepreg. Det er rett og slett imponerende komplesitet og funk som gir assosiasjoner til flere av de gode i Belgia fra blant annet 3 Fonteinen og Cantillon. Hvem vet, kanskje blir den enda bedre med lagring? Kanskje sniker det seg inn enda mer gjærkompleksitet og nye smaker? Prøv den for all del fersk, men kjøp nok til at du kan ta deg én hver sommer, når været er helt rett og du er fornøyd med dagens innsats. Det skal i alle fall jeg, og kanskje kombinert med viltkjøtt med en god, fet saus og litt rørte bær.

4.75/5


Nyeste innlegg om Lindheim-øl:

Forrige
Forrige

Lervig - Off The Rack Kentucky

Neste
Neste

Rygr - Seid (Nelson Sauvin & Galaxy)